Wist u dat….?

Wist u dat….?

Er komt dit jaar €62 miljoen extra beschikbaar voor wie zijn koophuis wil beschikbaar is als je bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler wil aanschaffen. Ook is er geld voor het isoleren van huizen of een aansluiting op het warmtenet.

Voor deze regeling was eerder al €228 miljoen beschikbaar. Maar de subsidie is zó populair dat minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten nu €62 miljoen extra vrijmaakt. Het extra geld komt binnenkort 2022 beschikbaar.

Hoeveel subsidie je kunt krijgen, hangt af van je situatie en hoe je precies verduurzaamt. Doe je één ding om je huis te verduurzamen (bijvoorbeeld een warmtepomp installeren), dan krijg je tot ongeveer 15% van de kosten daarvan terug. Neem je twee of meer maatregelen, dan kan je tot circa 30% van de kosten terugkrijgen.

Van de in totaal €290 miljoen is een groot deel al uitgekeerd, doordat er dit jaar tot dusver 64.000 aanvragen zijn gedaan. Daarbij is onder meer voor €98 miljoen subsidie verleend voor isolatie en nog eens €56 miljoen uitgekeerd voor het installeren van warmtepompen.

De subsidie loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De organisatie verwacht dat dit jaar in totaal ruim 80.000 aanvragen zullen binnenkomen. Dat is twee keer zoveel als vorig jaar. De subsidie blijft tot 2030 bestaan.